Tuesday, January 18, 2022

Uppsats om huset på mango street analys

Uppsats om huset på mango street analys



Tänkte till och med att hon hette esperanza, det var också hennes mormors namn. Men Esperanza förbiser dessa faror och fortsätter att beundra och idolisera Sally. Esperanza blir lurad för istället för att gå på cirkus för att ha kul, går hon på cirkus och blir våldtagen när Sally lämnar henne ensam med en pojke. Bläddra i uppsatser. Men på grund av människorna hon har träffat har hon förvandlats till en glad karaktär. DDOS-attacker Denial Of Service-attacker Critical Thinking Exempel, essä huset på mango street analys. Relaterade ämnen.





Liknande ämnen



Hon ville ha det här eftersom hennes föräldrar berättade för henne om ett fint hus som de kommer att få om de vinner ett lotteri och det var en historia som hennes mamma berättade för henne innan hon somnade. Genom hela romanen visade cisneros många användningar av symbolik och bildspråk som avslöjar karaktär och teman. Mina 3 vinjetter är Huset på mangogatan, Mitt namn och Hår. Huset låg på Mango Street var ett mycket nedgånget kvarter. där essä huset på mango street analys knappt några sovrum för att passa sex personer så de var tvungna att dela rum. Miljön som hon levde genom när hon var på mangogatan var en stadsdel där kvinnor framställs som svaga och behöver en man för att göra vad som helst.


Hon gillade inte detta eftersom hon hade en stark vilja till rättvisa för andra och sig själv. Hon vet att kvinnor framställs så här på grund av allt som hänt henne. Hennes första jobb tvingade en man henne att kyssa honom och hon blev också våldtagen när hon var ensam på cirkusen. Hon kom också på detta när hon såg hennes grannskaps kvinnor bli fällda i husen och tittade på utsidan genom sina fönster eftersom de var maktlösa och de var i behov av en man. Hur det fungerar. Hennes namn är Esperanza vilket betyder hopp på engelska. Även om hennes namn betyder hopp ser hon det som ett namn med för många bokstäver och hon känner att det betyder sorg.


Hon fick den här idén när hennes vänner började göra narr av hennes namn. Tänkte till och med att hon hette esperanza, det var också hennes mormors namn. Vi fick också veta att de båda är födda hästens år och det betyder otur om man är kvinna. Efter det hatade hon sitt liv och förlät honom inte för vad han gjorde, essä huset på mango street analys. Esperanza gillar sin mormor men vill inte ärva sin plats där hon inte är lycklig, essä huset på mango street analys. I hennes familj har de väldigt olika hårstrån och där frisyr symboliserar dem.


Hennes pappahår är som en kvast i luften rufe. Nenny hår är halt och fint. Kiki hår är som päls och hon är den yngsta. Esperance-håret är lat. Hennes mamma har lockigt hår och luktar bröd, hon gillar sin mamma och lukten av bröd. Det där andra som skiljer sig är att esperance inte helt ser ut som hennes familj. Det enda sättet att se att de är det är hennes attityd. Den här historien var här för att berätta för dig oavsett vad som händer i ditt liv, glöm aldrig dig själv och dina mål. Romanen berättar också att platsen där du växer upp inte kommer att hålla dig essä huset på mango street analys och din önskan kommer att uppfyllas i din framtid. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser.


För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





kalkylblad för övertygande essä



Dessutom säger Esperanza att Nenny har vackra ögon och glansigt, rakt hår. Till exempel, när, Rachel och Lucy komponerar sånger om höfter, sjunger Nenny gamla, traditionella mantran Nenny och Esperanza är syskon som uppvisar helt olika beteende och sätt att tänka som döljer de primära likheterna. Esperanza och Nenny tycker till exempel att vissa situationer är roliga som andra inte gör. Esperanza strävar efter att växa och förbättra sitt liv personligen, såväl som sina föräldrars. Från definitionen av hennes föräldrar, mamma och pappa, bryr sig Esperanza om dem oerhört mycket. Esperanza betraktar mamma och pappa som krafterna som håller ihop huset på Mango Street. Även när Esperanza skäms över några av de beslut som hennes mamma och pappa fattar, minns hon dem fortfarande.


Till exempel drömmer mamma och pappa ofta om att vinna på lotteriet och köpa ett nytt, större hus till sina barn. Men den här drömmen avskräcker inte pappa från att fortsätta sitt arbete i trädgårdarna till de rikas hem i staden och mamma från att servera mat. till Esperanza och Nenny. Mamma skämdes över sin brist på vackra kläder och slutade skolan. Mamma använder den här lektionen för att lära Esperanza att alltid sträva efter sina mål, oavsett överväldigande skam. Boken följer ett arrangemang av två till tre stycken i längd med interna rim som ger en poetisk essens.


Cisneros gör romanen lättläst med en enkel skrivstil. Verk som citeras Cisneros, Sandra. Huset på Mango Street. Los Angeles, Kalifornien: Arte Público Press, Hem Huset på Mango Street Huset på Mango Street: Litterär analysuppsats. The House on Mango Street: Litterär analys Uppsatsdatum:. Berättelsen handlar om relationer, […]. Könsroller är en viktig komponent i The House On Mango Street, av Sandra Cisneros. Från början av romanen står Esperanza inför en identitetskris när hon utvecklas från flicka till kvinna. Under hela sitt liv upplever Esperanza skillnaderna mellan könen, särskilt efter att ha flyttat in. Hon observerar flickorna och kvinnorna som lever […].


Varje dag fick hon ta itu med saker ur både fattigdom och rasistisk synvinkel. Hon berättar om hur fattigdomen hon mötte påverkade hur hon såg på sig själv. Hon fortsätter också med att prata om hur den rasistiska […]. Att bli myndig är som en växt, börjar som inget annat än ett frö, litet, sött och oskyldigt men börjar sakta med tiden växa till något mycket större. Ungefär som en växt är en person som kan växa och lära sig och detta kan ses i romanen House On Mango Street skriven av […]. Att alltid känna sig accepterad är en känsla som är svår att ha regelbundet. Jag var sugen på att börja gymnasiet. Jag hade ett jobb och vänner och började ta reda på vem jag var. Mycket har förändrats sedan dess. Vissa till bättre och andra för […]. Esperanza har hela sitt liv inte haft några vänner och har inte fått så bra utbildning.


Detta är några av anledningarna till att boken The House on Mango Street är en chockerande historia. Här är några fler exempel på hur Esperanza började som en ensam karaktär men sedan snabbt förvandlades till en glad karaktär genom hela boken. Det slutade med att Esperanza flyttade till ett hus på mangogatan på grund av att hennes gamla lägenheter hade problem med VVS. Familjen hade drömt om ett vitt hus med mycket utrymme och badrum, men huset på Mango Street har bara ett sovrum och ett badrum och är knallrosa. När hon flyttade kände hon knappt någon annan än sin egen familj. Människorna i hennes familj var hennes föräldrar, hennes bröder, Carlos och Kiki, och hennes syster, Nenny. Esperanza hatar absolut huset men hennes föräldrar säger till henne att det här är ett tillfälligt hus. När hon flyttade kände hon ingen.


Mot slutet av boken börjar Esperanza bli en väldigt glad karaktär. Men på grund av människorna hon har träffat har hon förvandlats till en glad karaktär. På grund av de nya människorna hon har träffat har hon glömt hur ensam hon var och har i princip börjat ett nytt liv. Ytterligare en anledning till att det finns bevis på att hon har förvandlats till en glad eller glad karaktär är att människorna hon hänger runt alltid har det bra och är glada, vilket fick henne att börja glömma sin ensamhet och fick henne att göra om hur hon såg sig själv. Även om Esperanza inte är nöjd med sin omgivning säger hon att hon alltid kommer att vara på Mango Street oavsett vad som händer i slutet av boken. Huset på Mango Street var en anständig bok men allt som allt avslöjade Esperanza sin fulla potential när hon klev ur sin komfortzon och avslöjade vem hon verkligen är.


Om hon aldrig hade flyttat till Mango Street skulle hon aldrig ha upplevt vad hon gjorde i den här romanen. Hon skulle alltid ha varit densamma utan utrymme för förändring.

No comments:

Post a Comment