Wednesday, March 23, 2022

Diwali uppsats på engelska

Diwali uppsats på engelska



Festivalen firas med stort iver i hela Indien. Här har vi en kort uppsats om Diwali för skolbarn. Hus dekorerade med lampor i olika färger och storlekar, jordlampor som glittrar vid entréerna och över gränserna och räcken gör utsikten fascinerande. På dessa dagar får systrar gåvor från bröder, diwali uppsats på engelska. Om du letar efter en kort Diwali-uppsats på engelska eller ett kort stycke om Diwali? Den här dagen återvände Lord Rama till Ayodhya efter 14 års exil.





Lång och kort uppsats om Diwali på engelska



Diwali är en berömd festival i Indien. Denna festival firas av alla religioner i Indien. Detta är relaterat till hinduiska och sikhiska. Indien är ett stort demokratiskt land i världen. Så i denna festival firas alla religioner i Indien tillsammans. Du kan läsa Diwali-uppsatsen på engelska till ord. Detta är en berömd uppsats under provet för 6:e ​​till 10:e klasser av elever. Diwali är hinduernas viktigaste högtid. Diwali firas i november varje år. Diwali-festivalen firas i början av vinterdagarna med glädje. Människor köper godis och delar ut dem till sin familj, sina vänner och sina nära och kära. Människor städar upp sina hus och dekorerar med ljus och blommor. Människor byter presenter med sina vänner.


Folk brukar ha en ny klänning och barn njuter av kex etc. Diwali är en av de viktigaste färgstarka festivalerna som firas av hinduer över hela världen. Denna festival är förknippad med lords. Diwali är ett tecken på lycka; det ger glädje och minnesvärda stunder. Unika godis är gjorda för detta vackra tillfälle. Varje enskild person bar nya kläder på denna Diwali-festival. Före festivalen brukade folk städa upp sitt hus eftersom de tror att Diwali ger alla goda gärningar och lycka till deras hem. Människor dekorerar sina hem med ljus, diwali uppsats på engelska, diyas och färgglada Rangolis, etc. På Diwali byter alla presenter med sin familj och sina vänner. Barn leker med kex och köper nya leksaker. Denna festival är en välsignelse för affärsmannen.


Denna festival firas över hela världen av det hinduiska samfundet enligt deras seder och traditioner. Alla lägger stor vikt vid att skapa denna festival som ett minnesvärt ögonblick. Indien är landet som firar flera festivaler. Det finns olika högtider för olika religioner. Alla människor diwali uppsats på engelska sina festivaler enligt sin egen kultur diwali uppsats på engelska tradition. Diwali kallas också Deepawali är ett av de största firandet av hinduer i Indien.


Diwali är ljusets högtid. Den här dagen kanske du bara ser ljus överallt. Denna festival infaller mestadels i början av vintrarna varje år. Både rika och fattiga firar denna högtid, diwali uppsats på engelska. Vi ser mycket glädje i människornas hjärtan. De besöker tempel. I alla tempel, gudarnas liv diwali uppsats på engelska gudinnorna visas genom foton och bilder. I vissa delar av landet anses Diwali vara en skördefest.


Eftersom Indien huvudsakligen är en jordbruksekonomi, kan det här vara dags att fira. Den stora ceremonin kontrolleras för närvarande. Festivalen diwali uppsats på engelska särskild betydelse för bönderna. Innan denna festival börjar folk städa sina hem och börjar dekorera det med ljus, ljus, diyas och färgglada Rangolis. Allt ser vackert och färgglatt ut. Barnen tycker mycket om denna festival. De köper smällare och släpper loss dem. De köper godis och leksaker. De inreder sina hem och dansar av lycka. Bankirerna och handlarna i guld och silver firade diwali uppsats på engelska festival med stort iver. Människor utför tillflyktsorter i sina hem och affärshus. De skickar godis till sina släktingar.


Diwali är en gynnsam dag. Hela atmosfären är full av fest och glädje runt denna punkt. Smällarna som brinner på just nu är ett helt uppskjutande. Vi borde säga nej till smällare och säga åt de omkring oss att göra detsamma. Föräldrar bör ta detta som sitt ansvar att berätta för sina barn om de skadliga effekterna av brinnande kex. Detta kan underlätta för att få ner fyrverkerierna på Diwali. Diwali betyder att en serie ljus. Diwali är en ljusfestival som firas i Indien, främst av medlemmar av den hinduiska religionen, men också av många olika religioner som sikher och jainer.


Denna festival firas en gång om året inom antingen oktober eller november med stöd av den hinduiska kalendern. Diwali är en av de främsta fantastiska tiderna på året, och denna Diwali-uppsats kan ge dig en inblick i vad som gör denna festival till så många specialerbjudanden. Enligt några av dessa dagar nådde Lord Ram Ayodhya tillsammans med Sita och Lakshman. Diyas tänds för välkomnande till ram, sita och Lakshman, diwali uppsats på engelska. Hinduer lyser upp sina hem och butiker, för att välkomna gud hinduisk gudom, för att ge dem lycka till för det kommande året. De ber böner för att överösa dem med rikedom och förmögenhet. Människor startar nya företag och ber för ett framgångsrikt år. Grannar, familjemedlemmar, diwali uppsats på engelska, och vänner träffas och njuter.


Många läckra rätter diwali uppsats på engelska redo. Jalebis, Gulab Jamun, Shankar pale, Kheer, Kajoo Barfi, diwali uppsats på engelska, Suji Halwa och Karanji är bland de främsta populära under detta tillfälle. Hem ser väldigt attraktiva ut i ljus och Rangolis. Allt detta gör firandet mycket roligt. På natten, diwali uppsats på engelska, Byggnader är väl upplysta med pryllampor, ljusstakar och elektriska glödlampor. Godis och leksaksuttag är dekorerade för att rita diwali uppsats på engelska de förbipasserande.


Basarerna och gatorna är överfulla. Människor köper godis till sin egen familj och skickar dem även som presenter till sina vänner och släktingar. Guden Lakshmi dyrkas också i den sortens prylbilder, silverrupien. Hinduer tror att Lakshmi nuförtiden bara går in i hem som är snyggt och snyggt. Människor ber för hans eller hennes hälsa, rikedom och välstånd, diwali uppsats på engelska. Tillsammans med Rangolis, brasklappar, danser och sånger, visar Diwalis tid en annan mycket välkommen tradition att äta alla dina favoritgodis. Tiden för att njuta av godis börjar faktiskt långt innan Diwali verkligen anländer.


Vänner, familj, grannar och kollegor utbyter fantastiska paket med färgglada delikatesser, bestående av traditionella indiska sötsaker, som barfi, ladoo, pedas, rasgulla, torr frukt och till och med choklad och massor av diwali uppsats på engelska mycket att dela med sig av dagens lycka. Nya plagg bärs av de unga och även de senaste, höga och låga. Barn och tonåringar bär sina mest glittriga och bländande klänningar. På natten släpps fyrverkerier och kex – fyrverkeriets lysande gnistrar ger en utsökt syn i mörkret, diwali uppsats på engelska, månlös natt.


Diwali kan vara en festival efter skörd eller efterskörd festival som firar belöningen av följande foajé av monsunen inom subkontinenten. Baserat på regionen, firande, olika ritualer som förkroppsligar böner. Enligt David Kinsley, AN indolog och forskare i indiska religiösa traditioner, särskilt om gudsdyrkan, symboliserar Lakshmi tre dygder: rikedom och välstånd, fertilitet och rikliga grödor, förutom lycka till. Fertilitetstema kommer i synen i jordbruket, eller jordbrukserbjudanden som förs fram till hinduisk gudom av bondefamiljer eller bara av jordbrukarna. De ger sitt hjärtliga tack för de senaste skördarna och jagar hennes välsignelser eller gud Lakshmi välsignelse för välmående framtida skördar.


Diwali räknas som en semester i Indien, Nepal, Trinidad, diwali uppsats på engelska, Sri Lanka, Mauritius, Singapore, Guyana, Surinam, Fiji och Malaysia. På Diwali börjar hindiåret för indiska företag. Diwali representerar toppen av den indiska skördesäsongen. Ritualerna och arrangemangen för Diwali börjar dagar eller veckor pågående eller framåt, typiskt när festivalen i Dussehra leder Diwali med ungefär tjugo dagar. Festivalen börjar officiellt eller formellt två dagar före natten till Diwali och avslutas två dagar då. Varje dag har nästa seder och ritualer och betydelse. Dhanteras: På Dhanteras anser hinduer att det är gynnsamt att få guld eller silver eller redskap. Narek Chaturdashi: Den hinduiska litteraturen berättar att demonen Narakasura dödades på dessa dagar av Lord Krishna, Satyabhama, diwali uppsats på engelska, och gud Kali.


Dagen är välkänd av andliga ritualer tidigt på morgonen och festligheter som följde på. Diwali: detta kan firas eftersom de kommer från Lord Rama tillsammans med hans fru och yngre bror tillbaka till Ayodhya. Bhai Dooj: Firandet av bhai dooj liknar det för Raksha Bandhan.





stipendieuppsatsprover ekonomiskt behov



Alla människor firar sina högtider enligt sin egen kultur och tradition. Diwali kallas också Deepawali är ett av de största firandet av hinduer i Indien. Diwali är ljusets högtid. Den här dagen kanske du bara ser ljus överallt. Denna festival infaller mestadels i början av vintrarna varje år. Både rika och fattiga firar denna högtid. Vi ser mycket glädje i människornas hjärtan. De besöker tempel. I alla tempel visas gudarnas och gudinnornas liv genom foton och bilder. I vissa delar av landet anses Diwali vara en skördefest. Eftersom Indien huvudsakligen är en jordbruksekonomi, kan det här vara dags att fira. Den stora ceremonin kontrolleras för närvarande. Festivalen har särskild betydelse för bönderna.


Innan denna festival börjar folk städa sina hem och börjar dekorera det med ljus, ljus, diyas och färgglada Rangolis. Allt ser vackert och färgglatt ut. Barnen tycker mycket om denna festival. De köper smällare och släpper loss dem. De köper godis och leksaker. De inreder sina hem och dansar av lycka. Bankirerna och handlarna i guld och silver firade denna högtid med stort iver. Människor utför tillflyktsorter i sina hem och affärshus. De skickar godis till sina släktingar. Diwali är en gynnsam dag. Hela atmosfären är full av fest och glädje runt denna punkt.


Smällarna som brinner på just nu är ett helt uppskjutande. Vi borde säga nej till smällare och säga åt de omkring oss att göra detsamma. Föräldrar bör ta detta som sitt ansvar att berätta för sina barn om de skadliga effekterna av brinnande kex. Detta kan underlätta för att få ner fyrverkerierna på Diwali. Diwali betyder att en serie ljus. Diwali är en ljusfestival som firas i Indien, främst av medlemmar av den hinduiska religionen, men också av många olika religioner som sikher och jainer. Denna festival firas en gång om året inom antingen oktober eller november med stöd av den hinduiska kalendern.


Diwali är en av de främsta fantastiska tiderna på året, och denna Diwali-uppsats kan ge dig en inblick i vad som gör denna festival till så många specialerbjudanden. Enligt några av dessa dagar nådde Lord Ram Ayodhya tillsammans med Sita och Lakshman. Diyas tänds för välkomnande till ram, sita och Lakshman. Hinduer lyser upp sina hem och butiker, för att välkomna gud hinduisk gudom, för att ge dem lycka till för det kommande året. Människor bränner tusentals kex i ritualens namn den här dagen varje år. Detta leder till att föroreningsnivåerna i atmosfären ökar. Himlen blir disig och konsekvenserna är skadliga. Det ger vika för många hälsoproblem. Detta är särskilt osäkert för astmatiska patienter, hjärtpatienter, gravida kvinnor, äldre personer och spädbarn.


Det är svårt att kliva ut på Diwali såväl som dagar efter festivalen. Bränning av kex förorenar inte bara luften utan orsakar också buller. Det är särskilt störande för sjuka och äldre människor, små barn, studenter och djur. Det är hög tid att vi måste uppträda som ansvarsfulla medborgare och sluta bränna kex för att fira Diwali eller något annat tillfälle för den delen. Vi måste fira miljövänliga Diwali. Vi måste säga nej till smällare och råda omgivningen att göra detsamma. Föräldrar måste ta detta som sitt ansvar att berätta för sina barn om de negativa följderna av brinnande kex.


Barn måste också vara sensibiliserade på samma sätt i skolorna. Detta kommer att hjälpa till att få ner branden på Diwali. Förutom de åtgärder som folk kan vidta i slutet, är det viktigt att sätta koll på försäljningen av smällare. Regeringen måste ingripa för detsamma. Tillverkning och försäljning av smällare måste förbjudas eller åtminstone bör vissa restriktioner sättas på detsamma. Diwali är en helig festival. Vi måste behålla dess helighet genom att fira den på rätt sätt. Vi bör avstå från att bränna kex på grund av de skadliga effekter det har på miljön som i slutändan påverkar livet på jorden.


Diwali är den viktigaste hinduiska festivalen som firas över hela Indien under höstsäsongen varje år. Den andliga betydelsen av denna högtid indikerar ljusets seger över mörkret. Det är en fem dagar lång festival som firas av folket med enorma förberedelser och ritualer. Den infaller varje år i oktober eller november månad. För många dagar sedan festivalen började folk städa, renovera och inreda sina hem och kontor. De köper nya klänningar, dekorativa saker som diyas, lampor, ljus, pujamaterial, staty av Gud och gudinna och matsaker speciellt för Diwali. Människor dyrkar Gud Ganesha och gudinnan Lakshmi för att få rikedom och välstånd i sitt liv. De utför puja på main Diwali med massor av ritualer.


Efter puja engagerar de sig i fyrverkeriaktiviteterna och delar sedan ut presenter till varandra bland grannar, familjemedlemmar, vänner, kontor, etc. Människor firar Dhanteras på första dagen, Naraka Chaturdasi på andra dagen, Diwali på tredje dagen, Diwali Padva Govardhan Puja på fjärde dagen och Bhai Dooj på femte dagen av festivalen. Det blir officiell helgdag i många länder på festivaldagen. Diwali är min favoritfestival för året och jag firar den med massor av entusiasm med mina familjemedlemmar och vänner. Diwali kallas för ljusets festival eftersom vi firar den genom att tända massor av diyas och ljus.


Det är en traditionell och kulturell festival som firas av varje hinduisk person över hela Indien och utomlands. Människor dekorerar sina hus med massor av ljus och små leroljelampor som indikerar det godas seger över det onda. Familjemedlemmar tillbringar det mesta av dagen med att förbereda husstädning, inredning etc för att välkomna festivalen med en storslagen kvällsfest. Grannar, familjemedlemmar och vänner samlas på kvällsfesten och njut av festen med massor av läckra indiska rätter, dans, musik, etc hela natten. Hus ser väldigt attraktiva ut i vit tvätt, levande ljus och rangolis.


Hög musik och fyrverkerier gör firandet mer intressant. Människor går till sitt hem genom att ta sig från sitt jobb, kontor och andra arbeten; studenter bokar också sitt tåg för cirka tre månader sedan för att enkelt åka hem till Diwali-festivalen eftersom alla vill fira denna festival med sina familjemedlemmar i hemstaden. Folk njuter i allmänhet av festivalen genom att festa, spränga kex och njuta av dansen med familj och vänner. Det är dock förbjudet av läkarna att gå ut och njuta av smällare, särskilt personer som lider av lung- eller hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, etc.


Diwali-festivalen firas av folket med stor fest och massor av roliga och leka aktiviteter. Det blir den lyckligaste helgen för indianerna på året och firas med betydande förberedelser. Det är festivalen av stor betydelse för indiska människor under vilken människor städar sina hem, dekorerar, shoppar, köper nya saker inklusive presenter, köksredskap, apparater, bilar, gyllene smycken, etc och utför så många ritualer. Det finns många gamla berättelser, legender och myter om att fira denna festival.


Flickor och kvinnor i hemmet shoppar och gör rangolis i kreativa mönster på golven nära hemmets dörrar och gångvägar. Det finns små variationer i firandet av denna festival enligt de regionala sederna och ritualerna. Den andliga betydelsen av denna högtid symboliserar ljusets seger över mörkret och det godas seger över det onda. Det firas för att hedra rikedomens gudinna, Lakshmi och vishetens gud, Ganesha. Dess religiösa betydelse varierar beroende på region i hela landet. Någonstans firas det för att hedra att Rama, Sita och Lakshmana återvände till deras hem efter en lång exilperiod på 14 år enligt hinduiska epos Ramayana. Vissa människor firar det för att minnas Pandavas återkomst till sitt kungarike efter 12 år av Vanvas och ett år av agyatavas enligt hinduiska epos Mahabharata.


Man tror också att det började firas när gudinnan Lakshmi föddes efter att ha kärnat havet av gudarna och demonerna. Diwali-firandet indikerar också starten på ett nytt hinduiskt år i väster och vissa norra delar av Indien. Det firas av folket i sikhisk religion att markera Bandi Chhor Divas genom att lysa upp det gyllene templet. Det firas av folket i Jain-religionen för att markera Nirvana som uppnåtts av Mahavira. Tillsammans med Diwali-firandet sker en indirekt ökning av miljöföroreningarna över hela världen på grund av att olika typer av smällare sprängs under denna festival.


Sådana smällare är mycket farliga eftersom de släpper ut giftiga föroreningar som svaveldioxid, kolmonoxid, koldioxid och så många etc som blandas in i luften och orsakar olika sjukdomar som astma, bronkit, högt blodtryck, etc. Det påverkar människor i alla åldersgrupper men de människor som redan lider av någon typ av sjukdom. Tillsammans med människorna påverkar det också livet för djur, fåglar och andra levande varelser på grund av luft- och bullerföroreningar. Nu för tiden finns det en kampanj som drivs av regeringen för att fira föroreningsfria Diwali över hela landet. Skolor och olika organisationer anordnar också olika demonstrationer före firandet för att utbilda och medvetna elever för en föroreningsfri festival.


Miljö- och föroreningsavdelningar gör också många ansträngningar genom att publicera föroreningsfria nyheter i de olika tidningarna för att medvetna människor och stävja buller och luftföroreningar på grund av smällare. Sprängande ljudavgivande smällare har förbjudits av Högsta domstolen, särskilt mellan 22.00 och 06.00. Luft- och vattenföroreningar orsakas också av förfallet av rester av fyrverkerier och översvämning av sopor som tomma flaskor, papper som används för att tända raketer, presentförpackningar, torkade blommor, etc i avkrok och hörn av staden. Vi borde alla öva på att fira den föroreningsfria Diwali varje år för att rädda och njuta av miljöns naturliga skönhet för alltid. Stycke om Diwali. Information om Diwali Festival.


Essä om festivaler i Indien. Essä om Ganesh Chaturthi. Essä om föroreningar på grund av Diwali. Essä om Govardhan Puja. Essä om Kali Puja. En entreprenörsdirektör, White Planet Technologies Pvt. Master i datorapplikation och företagsekonomi. Människor dyrkar rikedomens gudinna på denna dag. Nästa dag är det Diwali själv. På denna dag dyrkar människor Lord Ganesha och Lakshmi för välstånd. De delar ut godis till vänner och familj. Barn sprack kex den här dagen. Nästa dag är det Govardhan puja. Lord Krishna dyrkas på denna dag. Mat samlas i hinduiska tempel som ett offer till Lord Krishna i denna puja. Efter Govardhan kommer Puja till Bhai Dooj. Denna festivalsyster utför puja, gör tika-ceremoni och ber till gud för långa och välmående liv för sina bröder.


Sådan är festivalen Diwali som är favoritfestivalen för nästan varje hinduisk individ. Denna högtid indikerar det godas seger över den onda makten. Läs också-. Hem Om Villkor Sekretesspolicy Ansvarsfriskrivning Kontakt. den 12 september i 5 Lines Essay , Diwali Essay , Festival Essay. Diwali Essay på engelska Diwali är en av de viktigaste festivalerna i Indien. Kort uppsats om Diwali på engelska Om du letar efter en kort Diwali-uppsats på engelska eller ett kort stycke om Diwali? Uppsats på 5 rader om Diwali på engelska Diwali-uppsats på engelska för klass 1 Diwali-uppsats på engelska för klass 2 Diwali är en berömd festival i Indien. Detta är en ljusfest. Denna festival kommer i oktober eller november varje år. På denna festival dekorerar folk sitt hus med färgglada lampor, Rangoli, blommor etc.


Diwali markerar ljusets seger över mörkret. Set 5 Lines Essay on Diwali Diwali Essay in English for Class 2 5 Lines of Essay Diwali är en av de största och ljusaste festivalerna i Indien. Denna festival markerar ljusets seger över mörkret. Det firas också av sikhiska, buddhistiska och jainistiska människor. Den infaller i oktober eller november varje år. Man tror att Lord Rama återvände från sin exil efter fjorton år. Kort och lätt essä om Diwali 10 rader om Diwali Festival Diwali är ljusets festival. Diwali är en berömd festival i Indien. Den här dagen återvände Lord Rama till Ayodhya efter 14 års exil. Folket i Ayodhya lyser upp sitt hus med ljus och lampor.


Diwali är den fem dagar långa festivalen som börjar med Dhanteras. Festivalen om Diwali infaller i allmänhet i oktober eller november. Människor dyrkar gudinnan Lakshmi och Lord Ganesha denna dag. Rangoli dekoration är mycket populär på Diwali som är gjord av färgglatt pulver. Barn eldar smällare och roar sig med sina vänner. Vi äter godis och delar presenten med våra vänner och släktingar. Diwali är den mest älskade festivalen och vi njuter av den väldigt mycket.

No comments:

Post a Comment